Politica de returnare

Conform legislației în vigoare, consumatorul poate renunța la comandă în decurs de 14 zile calendaristice de la primirea coletului. Renunțarea la comanda este aplicabilă doar clienților persoane fizice!

Pentru renunțarea la comandă, înștiințarea se va face printr-una dintre urmatoarele metode:

  • din formularul de retur regăsit în site sau
  • în scris la adresa de mail: contact@unitoys.ro

Atenție!

  • Produsul returnat trebuie să fie în aceeași stare în care a fost livrat (în ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte și documentele aferente, impachetat suplimentar fata de ambalajele originale, asa cum a fost livrat);
  • Cheltuielile de returnare vor fi suportate de client (conform art.14 din OUG 34/2014), iar rambursarea contravalorii produsului se va face în cel mult 14 de zile calendaristice prin virament bancar;
  • Dacă produsul returnat este într-o stare în care nu mai poate fi vândut ca și nou, legea ne dă dreptul de a solicita o taxă pentru readucerea în stadiul inițial (dacă este posibil) sau pentru a acoperi diferența de preț rezultată din vânzarea produsului ca second-hand sau, la opțiunea clientului, îi vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia. Acestă clauză se aplică conf. OUG nr. 34/2014, în cazul achiziționării de produse din acest site folosind tehnicile de comunicare la distanță, aplicându-se definițiile cuprinse în articolul 14 (https://www.trusted.ro/faq-trusted-ro/oug-nr-34-2014/#art14). Clientul este responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezulta din manipulari, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionarii produselor. Puteti monta si proba un carucior pentru copii insa acest lucru se va face doar in interior, Nu aveti voie sa il scoateti afara deoarece rotile se pot uza, zgaria, murdari etc, iar acest lucru face imposibila posibilitatea de returnare.
  • Coletele retur trimise din initiativa dvs., fară a ne anunța în prealabil, NU vor fi eligibile pentru acceptare. În cazul coletelelor ridicate de curier la inițiativa noastră, în urma cererii efectuate de către dvs., curierul va avea toate datele (AWB) pentru recepționarea coletului în conditii legale.
  • Returul se poate face prin două metode:
  1. Trimitem noi curierul (la cererea dvs. expresă) contractat de către societatea noastră iar returul va costă 20 lei, suma ce va fi reținută din contravaloarea produsului ce trebuie returnat
  2. Alegeți dvs. orice curier agreat și achitați contravaloarea transportului la ridicarea coletului de către curier.

!!!Atentie: NU acceptam nici un colet cu valoare ramburs.

În cazul defectelor (defecte de fabricație ascunse, deteriorări la transport, funcționalități defectuoase, componente lipsă) costul total al transportului va fi suportat de către societatea noastră.

In cazul in care clientul doreste trimiterea coletului cu oricare alta firma de curierat, acesta va fi fara ramburs, iar plata transportului va fi suportata de catre client. 

In ambele cazuri de returnare a produselor inștiințarea se va face obligatoriu prin formularul special creat în site sau in scris la adresa de mail: contact@unitoys.ro

Exceptari de la dreptul de retragere conform Art.16 din OUG 34/2014:
lit. d) furnizarea de produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid.
lit. e) furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau din motive de igienă și care au fost desigilate de consumator.

Diminuarea valorii bunurilor returnate

Deoarece, în cazul vânzărilor la distanță Cumpăratorul nu are posibilitatea de a verifica Bunurile înainte de încheierea contractului, acesta are dreptul de a se retrage din contract. Din același motiv, Cumparatorului i se permite să testeze si să verifice bunurile achizitionate în condiții de maximă siguranță fara a deteriora produsul ori ambalajul original.

In cazul achizitionarii carucioarelor/trotinetelor/tricicletelor/role clientul are obligația să probeze produsul doar în interior și pe suprafață plană și NU să îl scoată în parc, afară sau în medii unde s-ar putea uza roțile ori murdări produsul.

Cumparatorul este responsabil doar pentru diminuarea valorii Bunurilor care rezultă din manipulări altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționării Bunurilor.

In cazul in care Cumparatorul își exercită dreptul de retragere după ce a utilizat Bunurile într-o măsură care depășește limita necesară stabilirii naturii, caracteristicilor și modului de funcționare a acestora. Cumparatorul este responsabil pentru eventuala diminuare a valorii Bunurilor.

Bunurile returnate ce prezinta urme de uzură (pete, zgârieturi, îndoituri, fisuri, lovituri etc.) se accepta retur numai după aducerea lor la conformitate, implicand costurile de igienizare, cosmetizare, reparare, înlocuire a eventualelor piese deteriorate și aducere la o formă comercială în vederea vânzării ca produs Recondiționat / Resigilat. Valorea finală se stabilește în funcție de valoarea pieselor ce trebuie înlocuite și a manoperei de recondiționare sau ca diferența dintre valoarea inițială a produsului nou și valoarea de revânzare a produsului folosit.

Orice diminuare a valorii Bunurilor rezultată din manipularea acestora altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționării Bunurilor este in responsabilitatea Cumparatorului. Pentru claritate, din prețul total al Bunului returnat, nzatorul va reține o sumă de bani ce reprezintă diminuarea valorii Bunului in proportie de 5%-50% din valoarea initiala a Bunului, după caz. Contravaloarea taxei de diminuare va fi comunicata catre Cumparator la receptionarea Bunurilor returnate.

Adresa retur:

SC UNI-FORM STORE SRL
CUI: 42671010
Sos. Dragonul Rosu, nr.1/10, bloc A, etaj 3, ap.16, Dobroesti, Ilfov
Telefon: 0728 196 596

Conciliere amiabilă

Pentru cazurile în care nu ați găsit răspuns favorabil sau doriți să rezolvați orice problemă legală apărută în relația cu unitoys.ro vă rugăm să folosiți adresa de email contact@unitoys.ro.

Close
Close
Close

Coșul meu

Coșul de cumpărături este gol!

Continuă